Λαβρόφ: H πιο αποτελεσματική εγγύηση για την Κύπρο είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σημερινό ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, έγινε κατόπιν αιτήματος του Κυπρίου Προέδρου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων αναφορικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Το σύστημα των εγγυήσεων «αποτελεί αναχρονισμό», είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ στον πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει η ανακοινωση του ρωσικού ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Η Μόσχα θεωρεί ότι στη μεταβατική περίοδο η πιο αποτελεσματική εγγύηση θα μπορούσε να προέρχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Στο ίδιο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα δια του κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε για τη συνεχή της υποστήριξη στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Η Ρωσία, προστίθεται, θα στηρίξει λύση την οποία οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον κ. Αναστασιάδη ότι «η Μόσχα πιστεύει πως ένα μοντέρνο, ανεξάρτητο κράτος δεν έχει ανάγκη από έξωθεν εγγυητές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα