Λαβρόφ: Οι απελάσεις ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων των ΗΠΑ

Η απόφαση πάνω από 20 χωρών να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία ήταν “αποτέλεσμα των κολοσσιαίων πιέσεων” της Ουάσινγκτον, εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Όταν ζητάνε από έναν ή δύο διπλωμάτες να εγκαταλείψουν αυτή ή την άλλη χώρα, μουρμουρίζοντας δικαιολογίες στο αυτί, γνωρίζουμε επακριβώς ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κολοσσιαίων πιέσεων, κολοσσιαίου εκβιασμού, τα οποία αποτελούν δυστυχώς το βασικό όπλο της Ουάσινγκτον στη διεθνή σκηνή”, κατήγγειλε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τασκένδη, η οποία μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Είκοσι τρεις χώρες, εκ των οποίων 16 μέλη της ΕΕ, αποφάσισαν να απελάσουν τουλάχιστον 116 Ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο των αντιποίνων που έλαβε η Δύση μετά τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, μια ενέργεια για την οποία το Λονδίνο κατηγόρησε τη Μόσχα.

“Θα απαντήσουμε, μην αμφιβάλλετε! Διότι κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί μια τέτοια αγένεια και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε εμείς”, τόνισε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα