Λαβρόφ: Να δώσει διευκρινίσεις ο Τραμπ για τις «ζώνες ασφαλείας» στη Συρία

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ζήτησε από την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να δώσει διευκρινίσεις για την πρότασή της περί δημιουργίας «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία, προσθέτοντας ότι οι απόπειρες να υιοθετηθεί ανάλογη πολιτική στη Λιβύη είχαν τραγικά αποτελέσματα.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αμπού Ντάμπι μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Ζάγεν αλ Νάχιαν, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι ελπίζει η Μόσχα να μπορέσει να συζητήσει το θέμα αυτό με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μόλις καταρτιστεί ένα πιο λεπτομερές σχέδιο για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας».

«Καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση του Τραμπ δεν έχει δώσει ακόμη διευκρινίσεις για την προσέγγισή της», είπε ο Λαβρόφ.

«Μόλις ολοκληρωθεί η σύσταση της ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είμαι πεπεισμένος ότι θα επικοινωνήσουμε και θα αποκτήσουμε έναν τακτικό, ευρύ διάλογο», πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός.

Πάντως, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι δεν πιστεύει, βάσει των όσων γνωρίζει ως τώρα, ότι ο Τραμπ προτείνει «ζώνες ασφαλείας» σαν αυτές που είχαν δημιουργηθεί το 2011 στη Λιβύη.

Χθες Τρίτη (31/1) ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού της Συριακής Επανάστασης και των Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων, Αμπντούλ Χακίμ Μπασάρ, επεσήμανε ότι ο αμερικανός πρόεδρος μένει πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργήσει «ζώνες ασφαλείας» στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Μπασάρ, οι ζώνες αυτές αναμένεται να δημιουργηθούν στις μεθοριακές περιοχές, στα σύνορα με το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα