Λαβρόφ: Ετοιμάζουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις των ΗΠΑ για την INF

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να προετοιμάζει τις απαντήσεις της, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη συμφωνία για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίου βεληνεκούς (INF), μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του.

«Μία εβδομάδα και δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της πρόθεσης αποχώρησης των ΗΠΑ από την συμφωνία INF οι Αμερικάνοι μέσω της πρεσβείας τους στην Μόσχα απέστειλαν στο ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, μία λίστα με τις ερωτήσεις που τους απασχολούν», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ,  δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι η Ουάσινγκτον προγραμματίζει να παραιτηθεί από το πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας INF.

Συνεργασία στους τομείς τρομοκρατίας και κυβερνοχώρου

Η Μόσχα καλωσορίζει την θέληση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την συνεργασία με την Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, δήλωσε επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δυστυχώς, δεν υπήρξε κάποια ενέργεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο…, μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την θέληση να συνεργαστεί για αυτά τα ζητήματα. Καλωσορίζουμε αυτήν την [θέληση]», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα