«Λίφτινγκ» στην ηγεσία της Airbus

Η Airbus την Τετάρτη ξεκίνησε να θέτει σε εφαρμογή τους οικονομικούς και επιχειρησιακούς πυλώνες μιας ταχέως ανανεωμένης ηγεσίας, καθώς ανακάμπτει από μήνες εσωτερικών συγκρούσεων που προκλήθηκαν από νομικά προβλήματα και καθυστερήσεις στην επίτευξη των στόχων της παραγωγής.

O ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ντόμινικ Άσαμ, κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής κατασκευάστριας μικροεπεξεργαστών Infineon θα είναι ο επόμενος οικονομικός διευθυντής της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Θα αντικαταστήσει τον επίσης Γερμανό, Χάραλντ Βίχελμ, o οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει τον επόμενο χρόνο.

Ο Άσαμ, μηχανικός, κατείχε στο παρελθόν διευθυντική θέση και στην Siemens, ενώ είχε αρχίσει την καριέρα του στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα, Goldman Sachs. Θα ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας από 1ης Απριλίου του 2019.

Η Airbus επίσης, όπως μεταδίδει το newmoney.gr,  όρισε τον Μίχαελ Σέλχορν, διευθυντή στην Bosch, ως νέο γενικό διευθυντή επιχειρήσεων (chief operating officer). Θα αντικαταστήσει τον βετεράνο Τομ Γουίλιαμς, ο οποίος συνταξιοδοτείται, έχοντας κατακτήσει την φήμη του ανθρώπου, που έλυνε προβλήματα.

Η ανακοίνωσή του τον περασμένο Μάιο ότι θα σχεδιάζει να αποσυρθεί είχε θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη, καθώς ήταν ο άνθρωπος, που είχε δώσει τέλος στην πρακτική των διαμεσολαβητών, είχε ανοίξει το δρόμο για έρευνες απάτης και είχε επδιώξει περισσότερη διαφάνεια. Είχε δε πιστωθεί την καθιέρωση μίας πιο ομαλής εταιρικής δομής, αλλά και μίας πιο φιλικής στις αγορές στάσης.

Η εταιρεία εξήρε τη συμβολή του Γουίλιαμς και υπογράμμισε την εμπειρία του Σέλχορν στις τεχνικές ψηφιακής μεταποίηση

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα