«Λίστα Λανγκάρντ»:Ποιοι και πόσα έχουν πληρώσει τους τελευταίους 7 μήνες

23 φυσικά πρόσωπα της «λίστας Λανγκάρντ» ή αλλιώς της “λίστας Φαλτσιανί” έχουν  ελέχθη από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και έχει εντοπιστεί να έχουν αποκρύψει εισοδήματα σημαντικού ύψους.

Μεταξύ αυτών γνωστοί εφοπλιστές, εκδότες και διάφοροι ακόμη επιχειρηματίες που το τελευταίο επτάμηνο, έχουν υποχρεωθεί  να καταβάλουν συνολικά πάνω από 14,7 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

list

Οι αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί των ελέγχων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της «λίστας Λανγκάρντ» βεβαίωσαν ως τώρα φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους άνω των 26 εκατομμυρίων ευρώ σε 23 περιπτώσεις.

Από το ποσό αυτό εισπράχθηκαν περίπου 14,7 εκατ. ευρώ, καθώς οι περισσότεροι από τους ελεγχθέντες φορολογουμένους έκαναν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του ν. 4321/2015 που προέβλεπαν διαγραφή του συνόλου των προστίμων, των τόκων, των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των βασικών φορολογικών τους οφειλών ή διαγραφή μεγάλου μέρους των πρόσθετων αυτών επιβαρύνσεων σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών κι έτσι γλίτωσαν από την πληρωμή ποσών συνολικού ύψους άνω των 11 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, μετά την ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων σε 1.727 φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή και που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί σε επίπεδο ΑΦΜ, το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει φόρους συνολικού ύψους άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα