Λήξη συναγερμού για το ύποπτο πακέτο στην Κολωνία

Λήξη συναγερμού σήμανε η αστυνομία της Κολωνίας, η οποία είχε κληθεί να ελέγξει ύποπτο πακέτο της ταχυδρομικής εταιρίας DHL που είχε εντοπιστεί σε φαρμακείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο άφησε μια γυναίκα στον πάγκο φαρμακείου και κατόπιν εξαφανίστηκε. Διενεργήθηκε μεγάλη έρευνα στην περιοχή, που εκκενώθηκε, ενώ πυροτεχνουργοί εξέτασαν το πακέτο.

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας βρίσκονται αυτή την εποχή σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, τόσο λόγω των Χριστουγέννων όσο και λόγω της υπόθεσης εκβιασμού της DHL με πακέτο που περιείχε εκρηκτικά και εστάλη πριν από 10 μέρες σε φαρμακείο του Πότσνταμ.

Σε συναγερμό βρίσκονται, πάντως, οι γερμανικές αρχές εν όψει των Χριστουγέννων, με την ISIS να έχει προειδοποιήσει για επικείμενη επίθεση στην Ευρώπη.

Πριν από τρεις εβδομάδες, περίπου, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έξι Σύρους, τους οποίους έκρινε ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Nωπό παραμένει, ακόμη, το τραύμα των περσινών Χριστουγέννων στη Γερμανία. Δράστης, τυνησιακής καταγωγής, έπεσε με φορτηγό σε κόσμο, σκοτώνοντας πάνω από δέκα ανθρώπους.

Στη Γερμανία λειτουργούν πάνω από 2.600 χριστουγεννιάτικες αγορές. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί όπως και η συνεργασία ανάμεσα στα κράτη για ανταλλαγή πληροφοριών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα