Λήγουν την απεργία στη Lufthansa- Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια

lufthansa_0Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι όλες οι πτήσεις της, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, καθώς το σωματείο των πιλότων της (VC) δεν έχει εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση.

Το σωματείο των πιλότων της εταιρίας θα πρέπει να διεξάγει συνομιλίες με την Lufthansa, προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, για τη διαφωνία που υπάρχει στο ζήτημα των αμοιβών των πιλότων, κι όχι να επιλέγει να κάνει απεργίες επαναληπτικά, δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρίας, σε γερμανικό εβδομαδιαίο έντυπο.

Η Lufthansa ακύρωσε περίπου 2.800 πτήσεις στη διάρκεια της τετραήμερης απεργίας από την Τετάρτη, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις 350.000 επιβατών. Πρόκειται για την 14η απεργιακή κινητοποίηση σε μία μισθολογική διαμάχη που ξεκίνησε στις αρχές του 2014 και κόστισε στην εταιρία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

“Πρέπει να μιλήσουμε,” δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, η Μπετίνα Φόλκενς μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lufthansa και επικεφαλής της διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων. “Ελπίζω ότι το σωματείο των πιλότων θα αλλάξει τελικά τη σκληρή στάση του. Η λύση δε μπορεί να επιβληθεί με τις απεργίες,” τόνισε η ίδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα