Λάμπρου: «Δεν νομίζω» για στήριξη Γερουλάνου στην Αθήνα

Μία υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά ώστε να δείχνει την αντίληψη, την φιλοσοφία, το πρόγραμμα της Αριστεράς στην ολότητά του, «δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ο κ. Γερουλάνος» σε αυτό το ρόλο, εκτίμησε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου μιλώντας Στο Κόκκινο.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και το κατά πόσο μέσα από αυτές θα συνδιαμορφωθεί το τοπίο για συνεργασίες στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, ο κ. Λάμπρου σημείωσε ότι «μιλάμε για συνεργασίες … με βάση την σύγκλιση προγραμμάτων, δεν μπορείς να συνεργαστείς με έναν υποψήφιο δήμαρχο, να τον στηρίξεις, ή να συνεργαστείς με μία άλλη δύναμη, που δεν παίρνουν σαφή θέση σε κρίσιμα ζητήματα, τόσο για την όποια συγκεκριμένη περιοχή όσο και μεγαλύτερα».

«Δεν μπορείς π.χ. να υποστηρίξεις έναν δήμαρχο που λέει “δεν θέλω πρόσφυγες στην περιοχή μου”, δεν μπορεί να υποστηρίξεις έναν δήμαρχο που πρωτοστατεί στην εκστρατεία εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Οι όποιες συγκλίσεις και συνεργασίες πρέπει να γίνονται με βάση το πρόγραμμα,τοπικό ή γενικότερο. Αν ένας υποψήφιος δήμαρχος λέει “προφανώς” στην Συμφωνία των Πρεσπών, “ασφαλώς” τα προσφυγόπουλα να πηγαίνουν στο σχολείο, “καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες”, ένας δήμαρχος που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα μίας άλλης περιβαλλοντικής πολιτικής, που μιλάει εναντίον ή έστω έχει κριτική στάση σε ζητήματα οικονομίας για την ελεύθερη αγορά, εκεί μπορεί πράγματι να υπάρξει αυτή η συνεργασία ή η στήριξη … Ποτέ στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν μόνο η “κομματική ταυτότητα”».

Για την αναφορά Κοτζιά στην δυνατότητα στήριξης της υποψηφιότητας Γερουλάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λάμπρου σχολίασε ότι «νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να είναι ο κ. Γερουλάνος» ένας υποψήφιος δήμαρχος που θα έχει μία τέτοια στήριξη. «Ο Δήμος της Αθήνας είναι ο κεντρικότερος, ο μεγαλύτερος, η πρωτεύουσα της χώρας. Μία υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά ώστε να δείχνει την αντίληψη, την φιλοσοφία, το πρόγραμμα της Αριστεράς στην ολότητά του».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα