Κ. Χατζηδάκης: Το 4ο μνημόνιο εγκαινιάζει η κυβέρνηση  

Όχι μόνο δεν κλείνει η β’ αξιολόγηση, αντιθέτως εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο: αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ένα βαρύ, όπως το χαρακτηρίζει, μνημόνιο που θα εκτείνεται χρονικά τουλάχιστον ως το 2020. Ένα μνημόνιο που αποτελεί, όπως υποστηρίζει, αποτέλεσμα των κυβερνητικών ερασιτεχνισμών.

Όμως, ο Κ. Χατζηδάκης απαντά και στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι η ΝΔ καταψηφίζει ακόμη και τα θετικά μέτρα: “Δίνουμε 3,6 δισ. και δεν παίρνουμε τίποτε, μιας και τα όποια αντίμετρα θα ληφθούν μόνο αν υπάρξει υπεραπόδοση της υπερφορολόγησης… Εάν και εφόσον δηλαδή”, αναφέρει. Παραλλήλως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε το σύνολο των μέτρων, αλλά είναι ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου. Διαβεβαιώνει, από την άλλη, μέσω του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι η ΝΔ δεν θα διαγράψει τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

Επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό το σύνολο της συμφωνίας, προβλέπει, στη συνέντευξή του προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα απαξιωθούν ακόμη περισσότερο στα μάτια ττης κοινής γνώμης. Αλλά, “όσο η οικονομία σέρνεται, οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές”, δηλώνει και εξηγεί το βασικό λόγο που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά πολιτική αλλαγή: όσο ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία, ο λογαριασμός της επόμενης μέρας γίνεται βαρύτερος.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίζεται το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, μείωση φόρων -μείωση δαπανών -προσέλκυση επενδύσεων, ενώ, τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διοργάνωσε “κομματικές φιέστες” στα εγκαίνια των εθνικών οδών, στην προσπάθειά της να οικειοποιηθεί τα έργα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα