Κ. Χατζηδάκης: Στα μεγάλα εθνικά θέματα έχουμε δύο κυβερνήσεις

Στη συνάντηση που είχε χθες ο κ Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μόναχο, είπε αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς κορώνες και φωνές, είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με το skai.gr.

Πρόσθεσε ότι έθεσε το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά.

Ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι η ΝΔ προσπαθεί να εργαστεί και στο Εξωτερικό για την Ελλάδα και σημείωσε ότι οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον αυστριακό καγκελάριο Κουρτς, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO Στόλτενμπεργκ, δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπολογίσιμη και στο Εξωτερικό και λαμβάνεται υπόψη ο λόγος και ο ρόλος της.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στα μεγάλα θέματα των Σκοπίων και της Τουρκίας έχουμε δυο κυβερνήσεις με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, από τη μία έχουμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να συμπεριφέρεται σαν ψευτοκαρνάβαλος με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο λιμενικό, όπου ζήτησε αυτοσυγκράτηση και την επόμενη μέρα ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα δε θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση.

Αναφερόμενος τέλος στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν, ο κ Χατζηδάκης, είπε ότι ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος τίναξε την επίσκεψη στον αέρα με τις δηλώσεις του, η ελληνική κυβέρνηση μίλησε για επιτυχία και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι γίνεται στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα