Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι γείτονες πρέπει να ονομάζονται «Μακεδονία»

«Η παράταξη της ΝΔ, που χειρίστηκε το θέμα του ονοματολογικού από το 1992 και μετά με τους κ. Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά και τη Ντόρα Μπακογιάννη, μπορεί να είχε στους χειρισμούς μέσα στους κόλπους της παράταξης διαφορές ως προς την τακτική, όμως ήταν σαφές ότι έδινε μια μάχη για να κρατήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε και έκανε μια πάλη» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Η άλλη παράταξη, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση με υπογραφές το 2008 Τσακαλώτου, Γαβρόγλου κτλ., ότι πρέπει το κράτος αυτό από το να λέγεται “Μακεδονία”» υπενθύμισε ο βουλευτής της ΝΔ. «Όταν λοιπόν, έχεις μια κυβέρνηση που ξεκινά από αυτή την αφετηρία, άντε να πείσεις τον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας ότι μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και στους κόλπους της ΝΔ, απέστειλε για το ονοματολογικό ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Και από τη ΝΔ και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε. Στα εθνικά θέματα καλό είναι να μιλάνε αυτοί που πρέπει να μιλάνε, περιμένουμε ενημέρωση (από την κυβέρνηση)» διεμήνυσε ο τομεάρχης Υποδομών της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Για να φτάνουμε σε τέτοια συνάντηση κορυφής (Τσίπρα – Zaev) φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει, άλλα κάνει δεν ξέρει το σημείο της ωρίμανσης» σημείωσε από πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η άλλη παράταξη, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση με υπογραφές το 2008 Τσακαλώτου, Γαβρόγλου ότι πρέπει το κράτος αυτό από το να λέγεται “Μακεδονία”».

«Στην κυβέρνηση έχουμε μια κατεύθυνση, θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας η λύση με τη γείτονα χώρα που αναγνωρίζεται από πάνω από 100 χώρες (όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία) με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να πάμε σε άλλη κατάσταση με ονομασία “έναντι όλων”» επισήμανε από τη μεριά του κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από αυτούς που οργανώθηκε, είδαμε ποιοι μίλησαν, ποιοι είχαν κεντρικό ρόλο» δήλωσε με νόημα, αναγνώρισε ωστόσο ότι συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος και ότι αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός.

«Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε από εδώ και μπρος. Έχουμε πλησιάσει τη λύση στο παρελθόν… Το κρίσιμο θέμα για τους Έλληνες είναι αν θα πάμε σε μια λύση, ή αν θα προσεγγίσουμε τα πράγματα για να οδηγηθούμε σε μη λύση» διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Intimenews

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα