Κ. Χατζηδάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ένα κατά συνθήκη ψεύδος

Ο ισχυρισμός για έξοδο από τα μνημόνια είναι ένα κατά συνθήκη ψεύδος και από την κυβέρνηση και από τους δανειστές, δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Μ», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Όπως εξηγεί, τους δανειστές – και κυρίως τους Ευρωπαίους – τους συμφέρει  για επικοινωνιακούς λόγους να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών να βγει από τα μνημόνια. Και φυσικά για ευνόητους λόγους συμφέρει και στην κυβέρνηση Τσίπρα να υποστηρίζει το ίδιο.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης το ότι δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια είναι πασιφανές, διότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για πολλά χρόνια μετά.

Τονίζει, επίσης ότι έχουν μείνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές όπως  η απλούστευση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις, η επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, η κατάσταση στην Παιδεία, και άλλα.

Με αφορμή το συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στο πρόγραμμα του κόμματός του, ενώ τονίζει ότι  ένας από τους πρώτους νόμους που θα αλλάξει το κόμμα του όταν έρθει στην εξουσία θα είναι αυτός της απλής αναλογικής, σε συνεργασία με άλλα κόμματα της βουλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα