Κ. Χατζηδάκης: Για χάρη του Καμμένου χάνουμε 66 εκατ. ευρώ

«Η κυβέρνηση είναι αγκαλιά με ένα λαθρέμπορο και ο Τσίπρας ταυτίζεται με τον Καμμένο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης για την πολύκροτη υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και το μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο.

«Γιατί η κυβέρνηση είναι αγκαλιά με ένα λαθρέμπορο, και γιατί τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας θα ταυτιστεί με τον Καμμένο; Γιατι χωρίς Καμμένο δεν υπάρχει Τσίπρας, η κυβέρνηση θα πέσει» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Υπάρχουν και κάποια όρια σε σχέση με τη διατήρηση της εξουσίας. Αν ακυρώθηκε η συμφωνία από τους ιδίους τους Σαουδάραβες δεν είναι ξεκάθαρο ότι είχαμε δίκιο;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «αν δεν υπήρχε ο Παπαδόπουλος θα είχε προχωρήσει η συμφωνία… Για χάρη του Καμμένου χάνουμε 66 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση χάνει το φύλο συκής… Σημαία της είναι ο κυνισμός».

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι το 2011 υπάρχει απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που καταδικάζει τον Βασίλη Παπαδόπουλο για λαθρεμπόριο. Υπενθύμισε ότι η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων δέχθηκε διακρατική συμφωνία για τα βλήματα, πλην του ΚΚΕ. Παράλληλα, δήλωσε ότι το έγγραφο που παρουσίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας δεν έχει καμία σχέση με την επίμαχη υπόθεση, ενώ αγνοήθηκε η αναφορά του προξένου ότι οι Σαουδαράβες ήθελαν αποκλειστικά διακρατική συμφωνία.

«Ο Τσίπρας βάζει πλάτη»

«Εκ των πραγμάτων έχει ματαιωθεί η συμφωνία (με το Ριάντ) δεν κατέθεσαν τα χρήματα» δήλωσε από πλευράς του στον σταθμό μας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Στον απόηχο των ενστάσεων του Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη και Γιώργου Κυρίτση για την ηθική διάσταση της συμφωνίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε και αυτός ότι υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες φορτία βλημάτων από την ΕΕ που εξοπλίζουν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος και διάφορες άλλες ομάδες. «Επρόκειτο να γίνει μια δουλειά η οποία δεν έγινε, μερικά πράγματα δεν είναι μόνο έσοδα» είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυδάκης επέμεινε ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να αίρει την εμπιστοσύνη του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στον Παπαδόπουλο, και ότι υπάρχει αλληλογραφία του Πάνου Καμμένου με τον ομόλογό του σαουδάραβα υπουργό Άμυνας που του λέει ότι κάπου έχει «σκαλώσει» η δουλειά. «Η συμφωνία δεν προχωράει σε μεγάλο βαθμό με υπαιτιότητα του αγοραστή» σημείωσε.
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο σχολίασε μάλιστα ότι η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων μπορεί να είναι και επίδειξη ισχύος, «ότι είμαστε μηχανισμός κι ό,τι θέλουμε το βρίσκουμε».

Ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι με την παρουσία του τη Δευτέρα στη Βουλή για τη συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία «ο κ. Τσίπρας βάζει πλάτη, υπηρετεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, κοιτά στα μάτια τον ελληνικό λαό».

«Η υπόθεση θα έχει συνέχεια»

Για συνέχεια στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, προσθέτοντας ότι «η υπόθεση δεν σταματάει στη συζήτηση της Δευτέρας. «Τη Δευτέρα δεν τελειώνει αυτή η ιστορία, αν σήμερα είναι Black Friday, τη Δευτέρα θα είναι Black Monday» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Aπό την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον σταθμό μας ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί διαβάθμισε τα έγγραφα αυτός που τα διαβάθμισε». «Θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους, φοβούνται την υπογραφή τους» παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επίσης έκανε λόγο για απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης. «Οι ίδιοι δεν είναι Ερντογάν, δεν έχουν την πορεία του Ερντογάν» σχολίασε με νόημα, δηλώνοντας ότι ο κ. Βούτσης είναι πρόεδρος της Βουλής, όχι υπουργός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα