Κ. Χατζηδάκης: Αδιέξοδες οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

xatzidakis-aftodioikisi«Αλαζονική και αμήχανη» χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.
«Η κυβέρνηση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η τροπολογία Παππά ρίχνει αλάτι στην πληγή» τονίζει ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδες μεθοδεύσεις».
Επισημαίνει παράλληλα ότι -εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση- η Ν.Δ. θα καταργήσει τον νόμο Παππα και «θα ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αποκαθιστώντας τον ρόλο του ΕΣΡ και δίνοντας περισσότερες άδειες σύμφωνα με τις τεχνολογικές δυνατότητες του φάσματος».
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει ότι υπάρχουν «σκιές και σοβαρά ερωτήματα στη διενέργεια του διαγωνισμού». «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η εμμονή της κυβέρνησης που αρνείται να φέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Τι είναι αυτό που τη φοβίζει; Διότι μέχρι τώρα σιωπά ενώ υποτίθεται ότι είναι υπέρ της διαφάνειας», παρατηρεί.
Σε ό,τι αφορά το χρέος εκτιμά ότι δύσκολα θα υπάρξει μία ουσιαστική συμφωνία πριν τις γερμανικές εκλογές. «Υπό την έννοια αυτή με προβληματίζει η εμμονή της κυβέρνησης να συνδέσει το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης με το χρέος. Ή έχουν σκοπό να σέρνουν τη δεύτερη αξιολόγηση για πολλούς μήνες ή αυτή η περίεργη σύνδεση είναι ένα παράθυρο ηρωικής εξόδου, επειδή συνεχίζουν να πέφτουν στις δημοσκοπήσεις», αναφέρει.
Σημειώνει ακόμη ότι «η όποια θετική εξέλιξη για το χρέος -που είναι απ’ όλους καλοδεχούμενη- θα απέχει αρκετά από την επίλυση των σοβαρότερων προβλημάτων της οικονομίας» διότι «οι επενδυτές δεν στέκονται τόσο στο θέμα του χρέους, αλλά στο πώς προχωρεί συνολικά η ελληνική οικονομία, ποια είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις, ποια είναι αυτή την ώρα η εικόνα του τραπεζικού συστήματος».
«Αυτά ενδιαφέρουν τις αγορές και τους επενδυτές και τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου θετικά. Γι’ αυτό δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα η λεγόμενη ‘θεωρία του ελατηρίου’. Εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση υπονομεύει την οικονομία και τις επενδύσεις», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα