Κ. Σταυρινίδης: Να κάνουμε όλοι μαζί κινήσεις που θα αφήσουν κάτι καλό για τη χώρα

Εκείνο που θα ήθελα να δω, είναι πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κινήσεις που πραγματικά να αφήσουν κάτι καλό για τη χώρα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, που αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και εντάχθηκε στο ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Ο διακεκριμένος αεροναυπηγός, με τη λαμπρή σταδιοδρομία και τις αδιαμφισβήτητες περγαμηνές, τονίζει πως μέσα από τη νέα του αυτή θέση «Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για τη χώρα μας», ενώ σημειώνει ότι «για να λειτουργήσει ένας οργανισμός πρέπει όλα τα στελέχη του να είναι σε υψηλό επίπεδο στο συγκεκριμένο πεδίο, να υπάρχουν προδιαγραφές και διαφάνεια. (…) Εκείνο που θα ήθελα να να δω, όπως το εξέφρασα και στον υπουργό κ. Παππά, και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα κ. Μαγκλάρα, και στον καλό μου φίλο κ. Κριμιζή, με τους οποίους μίλησα ακριβώς πριν αναλάβω καθήκοντα, είναι πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κινήσεις που πραγματικά θα αφήσουν κάτι καλό για τη χώρα».

Για τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την παραίτηση Κριμιζή, ο κ. Σταυρινίδης, που ήταν επικεφαλής του Τμήματος Μηχανολογικών Κατασκευών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) έως τον Μάρτιο του 2016 αναφέρει ότι: «Εγώ δεν νομίζω ότι επειδή υπήρξε κάποια διαφωνία και αποχώρησε από πρόεδρος ο κ. Κριμιζής πρέπει να μείνει γενικώς εκτός του έργου του ΕΛΔΟ. Εκείνο που θα ήθελα να δω, όπως το εξέφρασα και στον υπουργό, κ. Παππά, και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα, κ. Μαγκλάρα, και στον καλό μου φίλο τον κ. Κριμιζή, με τους οποίους μίλησα ακριβώς πριν αναλάβω καθήκοντα, είναι πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κινήσεις που πραγματικά να αφήσουν κάτι καλό για τη χώρα».

Ως επικεφαλής του Τμήματος Μηχανολογικών Κατασκευών του ESA, ο κ. Σταυρινίδης ηγήθηκε της προσπάθειας να μπει η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τα κατάφερε. «Με κάλεσαν να βοηθήσω στον ΕΛΔΟ και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Ακόμα μια φορά, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη χώρα μας.

Όλα αυτά συζητιούνται πολλά χρόνια και τώρα είναι επιτέλους ο καιρός να γίνουν», τόνισε και εξήγησε ότι ο Οργανισμός είναι το πλαίσιο που μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις ελληνικές πρωτοβουλίες γύρω από το Διάστημα.

Πηγή: documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα