Κ. Σκρέκας: Ζημιές ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Σε ζημιές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα, μεταφράζονται οι ζημιές 299,5 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΔΕΗ στο εννεάμηνο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομέαρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.

“Το 2014 η Επιχείρηση, εξαιρουμένων εκτάκτων εσόδων και προβλέψεων για επισφάλειες, είχε καταγράψει λειτουργικά κέρδη της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ περίπου την ημέρα, ενώ φέτος παρουσιάζει ζημιές 1 εκατ. ευρώ την ημέρα”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη διεύρυνση των ζημιών της ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2018 (+12,8%), για την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την επιχείρηση στα 3 δισ ευρώ και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης που τη φόρτωσαν με νέα βάρη άνω του 1 δισ. ευρώ, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης.

Ταυτόχρονα, η κακή συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, είχε σαν αποτέλεσμα να ζημιωθεί η ΔΕΗ με πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ (στο 9μηνο η ζημία είναι 81,4 εκατ., ευρώ) και να επιβληθεί στην επιχείρηση η απώλεια, δίχως αποζημίωση του 50% των πελατών της.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, με τα μέτρα που προώθησε από το 2015 και μετά η κυβέρνηση έχει βουλιάξει τη ΔΕΗ στο σκοτάδι της υπερχρέωσης, μετατρέποντας την σε μια εταιρεία – «ζόμπι» που με τεράστια δυσκολία καταφέρνει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, αφού η αναλογία καθαρού χρέους προς EBITDA είναι μεγαλύτερη από 10 φορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα