Κ.Παπανάτσιου: Οι στόχοι στα έσοδα θα πιαστούν

Για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές και την πρακτική της ρύθμισης των 12 δόσεων μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ερωτηθείσα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου από το Πρακτορείο «104,9 FM» για το 28% των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση, απάντησε ότι πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για μια συνήθη πρακτική προκειμένου οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 12 δόσεων. Επιπλέον, έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη, σημείωσε, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.

Στο ερώτημα για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε στο «Πρακτορείο FM» ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση, θαύματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν -διευκρίνισε- δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα