Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

αρχείο λήψης (2)Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, που εισάγεται αυτή την ώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίχθηκε σε τρεις ενότητες και «ο διάλογος ήταν σε καλό κλίμα». Ειδικότερα, η πρώτη ενότητα αφορούσε σε ενημέρωση για διαδικαστικά ζητήματα από τον γγ της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, η δεύτερη από τον γγ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο για τη διαδικασία του νομοσχεδίου, την τεκμηρίωση, και η τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τού κ. Μουζάλα έγινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και ευρύτερη συζήτηση, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από βουλευτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί, όπως μεταξύ άλλων για το πώς θα διατηρηθούν οι προσφυγικές ροές σε χαμηλά επίπεδα, και σχετικά με τη διαδικασία με το άσυλο που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, έγιναν ερωτήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα επειδή τα χρονικά περιθώρια συζήτησης ήταν στενά, λόγω έναρξης της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Έτσι η συζήτηση περιορίστηκε κυρίως στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο δεν συνδέεται ευθέως με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Το νομοσχέδιο είναι μια διαδικασία διατάξεων που είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό -ήδη από την περίοδο της κ. Χριστοδουλοπούλου- και όλοι συμφωνούν ότι είναι σε προωθητική και προοδευτική κατεύθυνση, περιγράφουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό και την επιτάχυνση της διαδικασίας αποσυμφόρησης, τόσο στα νησιά -όπου οι ροές φαίνεται να κάμπτονται- όσο και στην ηπειρωτική χώρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα