Κ. Μητσοτάκης: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη βύθιση του “Αγία Ζώνη ΙΙ”

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Σαλαμίνα και τη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς του νησιού, αλλά και πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στόχος της επίσκεψής του ήταν «να ενημερωθώ για την έκταση του προβλήματος, να αποδώσω ευθύνες εκεί που αναλογούν, αλλά κυρίως να προτείνω λύσεις και να δούμε πώς από εδώ και στο εξής μπορούμε και πρέπει να πορευθούμε».

Αναφερόμενος στις ευθύνες είπε ότι υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και εξέφρασε την ελπίδα η δικαστική έρευνα να μας διαφωτίσει περισσότερο για το τι έγινε ακριβώς και βούλιαξε αυτό το πλοίο.

Πρόσθεσε ακόμη: «Αλλά, επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δούμε και όλο το πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης παλιών πλοίων -και είναι πολλά από αυτά τα οποία, δυστυχώς, κυκλοφορούν εδώ, στον Σαρωνικό Κόλπο. Γιατί το πλοίο αυτό πήρε δύο παρατάσεις αδειοδότησης, όταν βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση; Τι ακριβώς έγινε τις πρώτες ώρες, τις πρώτες μέρες του ναυαγίου; Γιατί δεν υπήρχε συντονισμός; Γιατί ο υπουργός δεν απέδωσε την αναμενόμενη σημασία και επέλεξε να βρεθεί στο εξωτερικό; Γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο αρμόδιος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός, ώστε να στείλει σκάφη απορρύπανσης; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα. Δυστυχώς, για όλα αυτά δεν έχουμε πάρει πειστικές απαντήσεις».

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με οδηγούς ταξί στο Πέραμα

Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με οδηγούς ταξί στο Πέραμα, βρέθηκαν οι εξελίξεις στο χώρο των ταξί, αλλά και την υπηρεσία Taxibeat, λίγο πριν επιβιβαστεί  στο πλοίο που θα τον μετέφερε στη Σαλαμίνα, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την πετρελαιοκηλίδα.

Οι οδηγοί ταξί, που ήταν σταθμευμένοι στην πιάτσα χαιρέτησαν τον κ. Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατευθύνεται προς το μέρος τους, προκειμένου να ανταποδώσει τον χαιρετισμό και να συζητήσει μαζί τους. Η κουβέντα, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, κινήθηκε γύρω από το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών. Οι οδηγοί διεμήνυσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πλατφόρμα Taxibeat και χαρακτήρισαν πολύ σωστή τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που υποστηρίζει καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, οι οποίες συμβάλουν στην ασφάλεια και εξασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσής του, πως η κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα-Καμμένουαπεχθάνεται την αξιολόγηση και τις ελεύθερες επιλογές, ενώ στο ζήτημα της πλατφόρμας Taxibeat, ταυτίζεται απόλυτα με τα στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα