Κ.Μητσοτάκης: Πρόβλημα η αύξηση των ροών στο ανατολικό Αιγαίο

Τετ α τετ είχε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε “φλέγον” του ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ενώ διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση των ροών στα νησιά ανατολικού Αιγαίου.

“Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι ένα ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση αντιμετώπιση με βοήθεια ευρωπαϊκών υπηρεσιών”, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον επίτροπο για το έργο του.

“Εχουμε και εμείς προβληματιστεί. Η ευρωτουρκική συνεννόηση λειτουργεί αλλά εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης”, σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα.

“Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Οικονομικά, πολιτικά με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία στα νησιά κυρίως, ενός τοίχους όχι αυτού που θέλουν κάποιοι στην Ευρώπη αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων. Το πρόβλημα έγκειται σε αυτό αλλά έχει να κάνει και με την πλευρά της Ιταλίας που τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και πιο δύσκολα. Να εξάρω τη στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που θα κρατήσει πολύ καιρό”, επεσήμανε ο κ. Αβραμοπουλος που χαρακτήρισε την Ελλάδα ακρίτα της Ευρώπης.

 

πηγή liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα