Κ. Μητσοτάκης: Θα καταθέσουμε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το Noor 1

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του “Noor 1”.

“Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση, η σχέση μου με όλους τους επιχειρηματίες ορίζονται από το θεσμικό μου ρόλο. Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς συναντούσαν τον κ. Μαρινάκη. Όποιος είναι ένοχος να πάει φυλακή. Αλλά σε μία Δημοκρατία το ποιος είναι ένοχος το κρίνει η Δικαιοσύνη. Οι εξηγήσεις του κ. Καμμένου δε στέκουν. Η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση του “Noor 1″. Όλα στο φως. Φαντάζομαι πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα συμφωνήσουν. Το μόνο που ξέρω είναι πως ένας υπουργός μίλησε δώδεκα φορές με ισοβίτη. Δε θα κάνω ερμηνείες. Για αυτό ζητάμε τη σύσταση Εξεταστικής. Για να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ιστορία. Εάν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος διαφωνήσουν θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Star”.

Εστιάζοντας στα ζητήματα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η γαλάζια παράταξη “ως επόμενη κυβέρνηση” θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα το ενισχύσει.

“Με ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις αγορών. Στήριξη των επιχειρήσεων. Μείωση των φορολογικών συντελεστών. Για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους θα πρέπει να περικόψουμε δαπάνες. Στον τομέα της Υγείας, λόγου χάρη, υπάρχει σημαντικό έδαφος μείωσης δαπανών στις προμήθειες. Εμείς εισηγούμαστε ότι ο κανόνας αποχωρήσεων στο δημόσιο θα πρέπει να μείνει στο “ένα προς πέντε” για πέντε χρόνια. Θα μειώσουμε το δημόσιο όχι μέσα από απολύσεις. Εμείς δε θέλουμε στρατιές συμβασιούχων. Εμείς λέμε: “Υπογράφεις μία σύμβαση ορισμένου χρόνου; Αυτή είναι για τους μήνες που υπογράφεις”. Για εμένα σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε συμπράξεις. Όπως για παράδειγμα στο θέμα των σκουπιδιών. Εάν το θέλουν οι δήμοι”, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε πως δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για καταργήσεις φορέων, αλλά υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξορθολογισμού στο κράτος.

“Οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τα πλεονάσματα είναι υπερβολικές για την οικονομία. Δε μου αρέσει η λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Υιοθετώντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα έχουμε αξιοπιστία ως χώρα. Αφού δώσουμε δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο συζήτησης με τους εταίρους για τη μείωση των πλεονασμάτων”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε πως το αίτημα της οδού Πειραιώς για πρόωρες εκλογές βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο. “Φυσικά και επιμένω στο αίτημα για εκλογές. Η κυβέρνηση είναι μακράν η χειρότερη από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα ζητήματα Δημοκρατίας”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Βάλλοντας ευθέως κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και με απανωτές αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η οριστικοποίηση εκταμίευσης της δόσης απαιτεί ορισμένα ακόμα προαπαιτούμενα. “Είμαστε στον Ιούλιο του 2017, όταν η αξιολόγηση έπρεπε να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2016. η οικονομία είναι σε κακή κατάσταση.  Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτα χειροπιαστό. Δεν πήραμε τίποτα στην ποσοτική χαλάρωση. Έχουμε περισσότερα λουκέτα από τις επιχειρήσεις που ανοίγουν. Δεσμευτήκαμε σε σειρά μέτρων που κανείς δε ζητούσε πριν ένα χρόνο. Το τίμημα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι οι περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις. Οι περικοπές σε ειδικά μισθολόγια.

Ακούω τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα με καχυποψία. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που τον Ιανουάριο έλεγε πως δε θα λάβει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Εάν υπάρχει κάποιο θετικό κλίμα είναι γιατί γνωρίζουν πολλοί πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αποτελεσματική και θα φέρει σειρά αλλαγών. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις αλλαγές. Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις, γιατί θεωρώ πως πρέπει να μειωθεί το αποτύπωμα του κράτους στην οικονομία. Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω συμμάζεμα του κράτους. Για ένα καλύτερο κράτος”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα