Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν

 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, στη ΔΗΜΤΟ Χρυσούπολης, δήλωσε:

“Διάβασα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη. Αυτό μας είπε ο κ. Τσίπρας. “Είπαμε ψέματα, αλλά δεν κλέψαμε κιόλας”. Λυπάμαι. Για μένα, ο πήχης των προσδοκιών για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πρέπει να είναι πολύ πιο ψηλά από αυτό. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι “ο πήχης των προσδοκιών για την Νέα Δημοκρατία έχει μπει πολύ ψηλά” και συμπλήρωσε: “Έχουμε μια ανίκανη και αναποτελεσματική Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση, η οποία σήμερα πανηγυρίζει γιατί κατάφερε να βγάλει τη χώρα στις αγορές μετά από τρία χαμένα χρόνια, με χειρότερο συγκριτικά επιτόκιο σε σχέση με αυτό που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία το 2014. Έφεραν 100 δις ευρώ ζημιά στην οικονομία, πρόσθετους φόρους, υψηλές εργοδοτικές εισφορές και μια οικονομία που, δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι κολλημένη, αντί να αναπτύσσεται”.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: “Το τι έγινε το πρώτο επτάμηνο του 2015 δεν το γνωρίζουμε ακόμα πλήρως. Θα το μάθουμε, όμως, διότι Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει. Και αν δεν γίνει σε αυτήν τη Βουλή, θα γίνει στην επόμενη. Για αυτό, να είστε απολύτως σίγουροι”.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επισήμανε ότι οι πολίτες πληρώνουν σήμερα “τις παλινωδίες Τσίπρα – Βαρουφάκη του πρώτο επταμήνου του 2015” πρόσθεσε: “Εμείς έχουμε μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης. Έχουμε μια άλλη αντίληψη για τον πρωτογενή τομέα… Θέλουμε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Και εδώ, η ηλιοθερμία μας δίνει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα ζητήματα του κόστους. Πιστεύουμε ότι η εργασία του πολίτη πρέπει να ανταμείβεται. Δεν θέλουμε μια Πολιτεία, η οποία να τιμωρεί την εργασία”.

Μιλώντας για τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Έχουμε επενδύσει πολλά στην ανανέωση των κομματικών μας οργανώσεων. Θέλουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με το Κόμμα. Θέλουμε νέους ανθρώπους, οι οποίοι να μπορούν να περνούν στους πολίτες το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει.

Τιμώντας και σεβόμενη πάντα όλα τα παλιά στελέχη και όλους τους παλιούς αγωνιστές Ανοίγοντας, όμως, ταυτόχρονα, την πόρτα της σε νέους φίλους, σε ανθρώπους που δεν μας έχουν ξαναψηφίσει… Θέλουμε περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι ψήφισαν άλλα Κόμματα σε προηγούμενες εκλογές να έρχονται κοντά μας, να αγκαλιάζουν την πολιτική μας πρόταση και να μας δίνουν τη δύναμη, όχι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

“Χαίρομαι”, είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, “που είστε κοντά στην κοινωνία και έχετε φτιάξει πολλές ομάδες εργασίας. Θα χρειαστεί να περάσουμε το μήνυμα μας, όχι μόνο μέσα από τον πολιτικό λόγο μας, αλλά και μέσα από τις κομματικές μας οργανώσεις… Να πείσουμε τους πολίτες να μας ψηφίσουν, όχι μόνο γιατί είναι απογοητευμένοι από την Κυβέρνηση, αλλά γιατί έχουν προσδοκίες και απαιτήσεις από εμάς… Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά σας θέλω σε εγρήγορση και ετοιμότητα… Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Βλέπετε, γυρνάω όλη την Ελλάδα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Δουλεύω πάρα πολύ εντατικά και έχω την απαίτηση από όλα τα κομματικά στελέχη να κάνουν το ίδιο. Να περνούν το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε καφενείο. Οι πόρτες των οργανώσεών μας να είναι ανοιχτές και για αυτούς, οι οποίοι για πρώτη φορά θα μας αγκαλιάσουν, θα μας εμπιστευτούν και θα μας πιστέψουν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα