Κ. Μητσοτάκης: Η τρομοκρατία πρέπει να συντριβεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Πελαγίδη σημείωσε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την νέα γενιά τρομοκρατίας.

«Η πολιτεία πρέπει να συντρίψει την τρομοκρατία. Λυπάμαι αλλά τα συμπαθητικά σχόλια δεν αρκούν εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι άλλωστε νωπές ακόμα οι μνήμες της κυβέρνησης που νομοθέτησε, μόλις δυο μήνες μετά την εκλογή της, για την έξοδο των βαρυποινιτών από τη φυλακή», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε και μία προσωπική αναφορά. «Ήμουν 21 όταν βίωσα τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Θυμάμαι πολύ καλά την οδύνη της οικογένειάς μου αλλά και την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, όταν είχε πει ότι χρέος μας ήταν να σταθούμε όλοι όρθιοι και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας του πολιτικού κόσμου, τονίζοντας ότι η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένα πλαίσια, μακριά από αναφορές που οδηγούν σε εμφυλιακές λογικές.

Με αφορμή το βιβλίο του κ. Πελαγίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η παραδοσιακή γραμμή μεταξύ δεξιάς και αριστεράς έχει υποχωρήσει, ειδικά στα νέα παιδιά. «Η διαχωριστική γραμμή σήμερα στη χώρα είναι από την μια ο λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Η ΝΔ θέλει να ενώσει αυτές τις δυνάμεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κοινωνία θέλει αλλαγή, θέλει να κλείσει το κεφάλαιο των ψεμμάτων, θέλει ένα πιο μικρο αλλά ουσιαστικό κράτος, θέλει ελεύθερη οικονομία. Δε θέλει διαπλοκή. Επιθυμεί ίσους κανόνες στο παιχνίδι, δε χρειάζεται κάποιος να ελέγχει ένα κανάλι για να προωθεί τα συμφέροντά του», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης στο κόμμα.

«Δεν θέλουμε ένα κόμμα λεωφορείο με αριθμημένες θέσεις. Ως ΝΔ δεν έχουμε λαϊκίσει, έχουμε αντισταθεί στην εύκολη παροχολογία», σημείωσε ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η λογική του ώριμου φρούτου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα