Κ. Κατσαφάδος: Η χώρα δεσμεύτηκε σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος, έκανε λόγο κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για ανικανότητα και ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης που δεσμεύουν τη χώρα «σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τουλάχιστον το 2021».

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο βουλευτής «συνεχάρη» την Κυβέρνηση γιατί όπως είπε κατάφερε μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση να μειώσει 18% τις συντάξεις, να μειώσει το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ, στα 8.600 ευρώ και στη συνέχεια στα 5.680 ευρώ «γεγονός που δείχνει την ευαισθησία σας απέναντι στους κοινωνικά αδύναμους αφού και οι πλούσιοι των 460 ευρώ το μήνα πλέον θα πληρώνουν εφορία.»

Αναφερόμενος στο 2ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες τιμωρώντας όσους κατάφεραν να επιβιώσουν από το νόμο Κατρούγκαλου, κόπηκαν σωρεία επιδομάτων, αλλά και ειδικών μισθολογίων των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, ενώ περιορίστηκε το κονδύλι του πετρελαίου θέρμανσης στα 58 εκατομμύρια, από 204 εκ που ήταν το 2014, «γιατί ως γνωστό καταφέρατε να μην κάνει κρύο στην Ελλάδα όπως λέει και ένα τραγούδι.»

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για ιατρικές δαπάνες φυσικών προσώπων, αλλά και στα αποτελέσματα του νόμου Παρασκευόπουλου σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας.

«Αυτά όμως είναι θέματα ήσσονος σημασίας για εσάς. Συγχαρητήρια λοιπόν στον πρωθυπουργό για όλα τα παραπάνω. Γιατί έμεινε πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του. Γιατί κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια να φέρει 2 μνημόνια και μάλιστα για να πρωτοτυπήσει το 2ο χωρίς χρηματοδότηση. Γιατί αν δεν ήταν αυτός αντί για 5 δις μέτρα που θα ψηφίσετε θα έπρεπε να πάρουμε 210 δις, αφού τον πίεζαν για 42 φορές περισσότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Βέβαια υπάρχει και το παραμύθι με τα αντίμετρα, αυτά που για να ισχύσουν θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω και αφού έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% ,πράγμα αδύνατο, και πάρουν την έγκριση όπως ρητά λέει τα άρθρο 15 από τους δανειστές και κυρίως από ΔΝΤ, τότε όσοι Έλληνες έχουνε επιβιώσει θα δουν την εφαρμογή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Ο Βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που δεν μπορεί να πιάσει ακόμα το ΑΕΠ του 2014.

«Ένα είναι σίγουρο: Όταν στηρίζεσαι μόνο στον λαϊκισμό και την δημαγωγία, όταν διχάζεις το λαό για να έχεις μόνο πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας για το εθνικό καλό και όταν βασίζεσαι στο ψέμα, εθισμένος στην γοητεία της εξουσίας και την δύναμη που απορρέει από αυτή, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές για μία χώρα, τότε η αποκαθήλωση έρχεται σύντομα και με θόρυβο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα