Site icon The Indicator

Κ. Καραγκούνης: Πολύ μεγάλη η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και την ανομία

“Εδώ και 3,5 χρόνια εμείς επιμένουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοχή στη βία και την ανομία από αυτή την κυβέρνηση, δεν ξέρω αν είναι ιδεοληπτικοί οι λόγοι, πιθανότατα να είναι ιδεοληπτικοί, πάντως τίποτα δεν πάει προς το καλύτερο”, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της ΝΔ με θέμα “την κατάσταση γενικευμένης ανομίας που κυριαρχεί στα πανεπιστήμια”, στην οποία απαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι, η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι “οι πολίτες είναι κατά 73% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της βίας και της εγκληματικότητας. Η κυβέρνηση σ’ αυτόν τον τομέα τα έχει κάνει μαντάρα για τους πολίτες, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό με αποτελεσματικό τρόπο, όσες καλές προσπάθειες είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όλες καταργήθηκαν (…).Είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τώρα. Να έχει ανοίξει παράρτημα ο Ρουβίκωνας μέσα στη Φιλοσοφική αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Το να είναι συνεχόμενα αυτά τα φαινόμενα ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια, επίσης, δεν είχε συμβεί στο παρελθόν”.

Ερωτηθείς για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι “τα τελευταία 3,5 χρόνια, οι οφειλές των ιδιωτών στο Δημόσιο από τα 53 δισ. ευρώ που ήταν το 2013, έχουν σκαρφαλώσει στα 103 δισ. το 2018. Οι κατασχέσεις, οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη έχουν αγγίξει το 1,5 εκατ. και είναι χιλιάδες καθημερινά, ενώ οι πλειστηριασμοί δυστυχώς, επίσης, καλπάζουν”.

Για το θέμα των συντάξεων σημείωσε πως από το 2015 “έχουν επιβληθεί 21 μειώσεις στις συντάξεις”, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι “η πολιτική Τσίπρα είναι ξεκάθαρα μια πολιτική που θυμίζει την πολιτική του Χότζα. Μας παίρνουν δέκα από τη μία τσέπη και μας δίνουν πίσω ένα. Αυτό ισχύει στην οικονομία και οι αριθμοί το δείχνουν ξεκάθαρα”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι “η πρόταση της ΝΔ είναι φιλοεπενδυτική και ο στόχος είναι ένας: Το 3,6% πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση να πέσει στο 2%. Αν θέσουμε ένα τέτοιο ρεαλιστικό σχέδιο που το καταλαβαίνουν και οι ξένοι, δεν θέλουν η χώρα να εξαϋωλθεί, θα δοθεί ένας δημοσιονομικός χώρος που είναι αρκετός για να εφαρμόσουμε μια διαφορετική πολιτική και πραγματικά να δουμε ελπίδα την επόμενη μέρα”.

Για την υπόθεση του C4i ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι “εμείς έχουμε πει ότι δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,επίσης έχουμε πει ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως, ξεκάθαρα από τη ΝΔ εμείς δεν έχουμε κρυφτεί σε τίποτα απ όλα αυτά (…). Έχουμε πει σε όλα ναι. Αυτοί δεν δέχονται να ερευνηθούν κάποια πολύ σκοτεινά σημεία και πολύ ύποπτες υποθέσεις, οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας όπως η ΔΕΠΑ, το Ελληνικό, όπως η ΔΕΗ”.

“Αν δούμε τις δημοσκοπήσεις” είπε ο κ. Καραγκούνης, “και το είδαμε πολύ έντονα στις δύο τελευταίες, βλέπουμε ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη σ’ αυτό το κλίμα που πάει να διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποστρέφεται (ο κόσμος) και το κλίμα της σκανδαλολογίας στο οποίο επενδύει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει επενδύσει και στο τάξιμο χιλιάδων θέσεων στο Δημόσιο που επίσης γίνεται από την κυβέρνηση και το κάνουν με έναν τρόπο που θυμίζει σύγχρονους Μαυρογυαλούρους”.

Εμείς λέμε – συνέχισε ο κ. Καραγκούνης – “ότι πρέπει να υπάρχει ένας εξορθολογισμός, να ξέρουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου (..). Ούτε η σκανδαλολογία μετράει στον κόσμο, ούτε το ρουσφέτι. Αυτό που μετράει, και δυστυχώς το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια, είναι αυτή η αφαίμαξη που έχει γινει στην οικονομία, η κατάσταση στην υγεία και στην παιδεία, αλλά και η ανομία, η ασυδοσία και η ανοχή στο έγκλημα που γίνεται απ’ αυτήν την κυβέρνηση. Γι’ αυτό κατακρημνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, γι αυτό τού γυρνάνε την πλάτη οι πολίτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version