Κ.Ζουράρις: Ιατρικό το ζήτημα της ταυτότητας φύλου

Ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον realfm 97,8, ανέφερε ότι προφανώς θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου, καθώς σύμφωνα για τον ίδιο πρόκειται για μία διαταραχή, σαν παιδική ασθένεια.

«Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας.

Ήδη από τη βρεφική ηλικία, είναι πολύ σπάνιο βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων που έχουν τα χρωμοσώματα και το γονίδιο μας, και είναι διαταραχή, όπως μία παιδική αρρώστια.

Είναι ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα, βεβαίως πρέπει να γίνει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις

Στη συνέχεια, ερωτώμενος στον αν η Εκκλησία δικαιούται να επεμβαίνει στο ζήτημα, απάντησε χαρακτηριστικά:«Φυσικά δικαιούνται, διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».

Βέβαια, εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι στο αμερικάνικο ψυχιατρικό εγχειρίδιο υπήρχε παλιότερα η καταχώρηση «διαταραχή ταυτότητας φύλου».

Στη νεότερη έκδοσή του η καταχώρηση έγινε «δυσφορία φύλου» Έγινε δηλαδή, μια προσπάθεια να αφαιρεθεί η στιγματιστική χροιά, την οποία από τη στιγμή που ο κ. Ζουράρις μιλάει με ιατρικούς όρους, είναι παράλογο να διαωνίζει.

Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα