Κ. Ζαχαριάδης: Κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις που τις έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία

Η κυβέρνηση υλοποιεί στοχευμένες παρεμβάσεις, που τις έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία για να πάει μπροστά, τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ζαχαριάδης απέρριψε κατηγορηματικά την κριτική περί παροχολογίας που ασκείται στην κυβέρνηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “μέχρι πριν από ένα μήνα, η ΝΔ μας κατηγορούσε για τέταρτο μνημόνιο και μνημόνιο εις το διηνεκές. Και τώρα μας κατηγορεί για παροχολογία. Ε, δεν γίνεται και παροχολογία να κάνουμε και στο μνημόνιο να είμαστε”.

Δεν κάνουμε παροχολογία, υπογράμμισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: “εμείς κάνουμε κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις που τις έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία, για να ανασυγκροτηθεί, να προχωρήσει και να πάει μπροστά, διότι πολλά από αυτά τα οποία νομοθετήθηκαν στα χρόνια μνημονίων ήταν βαριά, ασήκωτα, άδικα και δεν ήταν ‘ευλογημένα’, όπως μας έλεγαν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν τα νομοθετούσαν”.

“Τώρα που είμαστε εκτός μνημονίων”, συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης, “πρέπει, πιάνοντας τους δημοσιονομικούς στόχους, τηρώντας τα συμφωνηθέντα, έχοντας νοικοκυρεμένα τα δημόσια οικονομικά να αρχίσουμε να δίνουμε στην κοινωνία πίσω κάτι από αυτά που με μεγάλο πόνο και πίεση έδωσε όλα αυτά τα σκληρά και δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Άλλο αυτό και άλλο οι παροχολογίες που φόρτωναν τη χώρα με δισεκατομμύρια ευρώ χρέος”.

Για την αγορά εργασίας, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως “θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με την επεκτασιμότητα των συμβάσεων και με την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων και με τη σκλήρυνση της εργατικής νομοθεσίας υπέρ των εργαζομένων […] για να μπορέσει να υπάρξει μια ισορροπία από την ασυδοσία που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να μειωθεί η εκ περιτροπής εργασία και η ημιαπασχόληση”.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: “θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο τι προτείνει ο καθένας και είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης, με αυτό του το σχέδιο, θέλει να εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες στο όνομα μείωσης φόρων και εισφορών. Η μεγάλη μας διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι η δική μας πρόταση για δίκαιη ελάφρυνση των βαρών και για ισόρροπη μείωση της φορολογίας δεν είναι στον αντίποδα της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους και της καταστροφής. Εμείς δεν θέλουμε να βγάλουμε πόρους για να κόψουμε δαπάνες από το κράτος και να καταστρέψουμε ό,τι έχει μείνει σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια. Εμείς θέλουμε με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει από την ανάκαμψη της οικονομίας να κάνουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις για πιο αποτελεσματικό και πιο ποιοτικό κράτος”.

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε αισιόδοξος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ και είπε πως “είναι μια καλή, βιώσιμη, εθνικά συμφέρουσα συμφωνία και για τις δύο πλευρές, που μπορεί να προχωρήσει και να αλλάξει το status quo στην περιοχή προς το καλύτερο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα