Κ. Ζαχαριάδης: Η συζήτηση για το πλατύ προοδευτικό μέτωπο είναι πολύ ευρύτερη από τα πρόσωπα

Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η συζήτηση για τις συνεργασίες είναι περί διαχωριστικών γραμμών, με ποιες κοινωνικές ομάδες πρέπει να πας, ποιους θες να εκφράσεις, τα συμφέροντα ποιων να εκπροσωπήσεις, δεν αφορά πρόσωπα, είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

 

«Προφανώς τα πρόσωπα έχουν την σημασία τους» είπε ο κ. Ζαχαριάδης για την προσθήκη στελεχών που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, «αλλά η όποια σύμπλευση, συζήτηση και συνάντηση δεν εξαντλείται σε ένα, δύο, πέντε πρόσωπα. Είναι συζήτηση ιδεολογική, πολιτική, στρατηγικής, που έχει γίνει τον προηγούμενο καιρό. Πρέπει να συνεχιστεί και να καταλήξει τον επόμενο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, προοδευτικό μέτωπο με πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, με κοινωνικές αναφορές, για να εκφράσουμε πολιτικά αυτό που θέλουμε».

«Ναι, αυτά τα πρόσωπα προφανώς σηματοδοτούν ανοίγματα και διευρύνσεις», όπως είπε, «αλλά η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη και δεν μπορεί να περιορίζεται στα πρόσωπα. Εάν αύριο-μεθαύριο δεν υπάρχουν και υπάρχουν άλλα, η συζήτηση δεν αλλάζει. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η συζήτηση είναι περί διαχωριστικών γραμμών, με ποιες κοινωνικές ομάδες πρέπει να πας, ποιους θες να εκφράσεις, τα συμφέροντα ποιων να εκπροσωπήσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα