Κ.Δουζίνας: Η ΝΔ προσπαθεί να αποπάσει τη προσοχή με ξένες ταραχές

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας, απέρριψε το αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής προκειμένου να συζητήσει για τη Βενεζουέλα.

 

Με τη φράση του Σαίξπηρ από τον Ερρίκο τον Δ «να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει την μνήμη του παρελθόντος» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας απέρριψε το αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει για τη Βενεζουέλα.

Η συγκεκριμένη αναφορά του Σαίξπηρ γίνεται από τον βασιλιά στον διάδοχό του.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Κ.Δουζίνας επεσήμανε ότι

1) «Η Βουλή και προφανώς οι Επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα. Ούτε συζητούν ούτε ψηφίζουν ψηφίσματα – γι’ αυτό δεν έγινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης».
2) «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο οποίο αναφέρεται η ΝΔ, δεν υπάρχει».
3) «Ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος. Όσο είμαι πρόεδρος ουδέποτε η ΝΔ δεν ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή για τα τεράστια θέματα Άμυνας και Εξωτερικών. Η πρώτη φορά που υποβλήθηκε αίτημα σύγκλησης είναι για τη Βενεζουέλα».

Ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας υπογράμμισε ότι «προφανώς μας απασχολεί το τι γίνεται στη Βενεζουέλα. Η θέση όμως του κοινοβουλίου δεν είναι να πάρουμε τη θέση υπέρ του ενός ή του άλλου αλλά να χρησιμοποιήσουμε ότι δικαίωμα έχουμε να υπάρξει ειρηνική κατάληξη. Αντί να καταγγέλλουν τη μία πλευρά και να είναι υπέρ της άλλης να βρούμε τρόπους να μεσολαβήσει η κυβέρνηση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών».

«Χρησιμοποιούμε ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε εδώ» ήταν το συμπέρασμα του Κ.Δουζίνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα