Κ. Δουζίνας: Η ιστορία της εμπορίας όπλων παγκοσμίως είναι σκοτεινή, βρώμικη παντού και πάντα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά για όσα έγιναν και ειπώθηκαν χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το υποτιθέμενο σκάνδαλο στη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

 

Ο κ. Δουζίνας χαρακτήρισε πολιτικό αυτισμό τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά που παρά τις απαντήσεις τόσο του υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και του πρωθυπουργού, οι οποίοι κατέθεσαν στα πρακτικά τα στοιχεία – οκτώ έγγραφα – ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο, εκείνοι συνέχιζαν να επιμένουν στους αστήρικτους ισχυρισμούς τους.

Ο κ. Δουζίνας, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτκής της Βουλής, εξήγησε ότι αυτός είναι ο συνολικός λόγος της αντιπολίτευσης και κυρίως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένας ξύλινος λόγος.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει ως μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εξουσίας βάσει της κοινής γραμμής «δεν έχετε δικαιώματα να είσαστε εδώ, η εξουσία είναι δικιά μας, εσείς είσαστε για τα αλώνια και όχι για τα σαλόνια, αυτό είναι το κληρονομικό μας δικαίωμα». Χαρακτήρισε μάλιστα αυτή τη στάση ως «ιδιότυπο μπερλουσκονισμό».

Ενώ τόνισε ότι η «Η ιστορία παγκοσμίως της εμπορίας όπλων είναι σκοτεινή, βρώμικη παντού και πάντα και τελικός χρήστης είναι οι άνθρωποι που θα σκοτωθούν από τα όπλα».

* Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Κοκκινου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα