Κ. Γαβρόγλου: Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι θα είναι ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και ενημέρωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη.

Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει γι ακόμα μία φορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά, αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα, υπενθύμισε ότι υπάρχει συμφωνία με την ιεραρχία για το πώς διδάσκονται σήμερα τα Θρησκευτικά στα σχολεία.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020». Θα αφορά, δηλαδή, τους σημερινούς μαθητές της Α’ λυκείου.

Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ο υπουργός ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β’ λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα