Κ. Βλαχοδήμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΕΣΗΕΑ): Μια αυτονόητη απάντηση για τον Γ. Ψαριανό

Η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου, σε επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη 23.3.2017 για τις τοποθετήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική διαρροή» αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση της Βουλής την οποία απασχόλησε η επικαιρότητα.

Η επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ παρατίθεται πλήρης.

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Προσφεύγω με την επιστολή μου αυτή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να καταγγείλω επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, μετά από χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου στο οποίο παρέθεσα αναφορές βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ψαριανού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα για μετατροπή συμβάσεων τριών μετακλητών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου.
Ο κ. Ψαριανός με σημερινή του ανακοίνωση, ισχυρίζεται ότι το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της «μονταζιέρας» τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Επίσης έκανε λόγο για «φιλοκυβερνητική διαρροή» προσθέτοντας ότι προκύπτει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα ισχυριζόμενος ότι έγινε «μοντάζ» για το ΑΠΕ.

Eπειδή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρει την υπογραφή μου και επειδή ο κ. Ψαριανός μιλάει για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του, διαβιβάζω στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα όσα ο βουλευτής ανέφερε κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, στις δύο παρεμβάσεις του για το θέμα των μετακλητών μετά τα σχετικά δημοσιεύματα. Επισημαίνω ότι παρατίθενται αυτολεξεί όσα είπε. Διαβιβάζω επίσης προς αντιπαραβολή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στη ροή του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ταυτόχρονα δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να προσφύγω στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ζητώ από το επαγγελματικό μου σωματείο την καταδίκη της δυσφημιστικής πρακτικής και προσβλητικής στάσης του βουλευτή σε βάρος μου.

Θέλω να επισημάνω ότι το τηλεγράφημα που φέρει την υπογραφή μου δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική» διαρροή αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.
Όλων η διαδρομή είναι γνωστή και ασφαλώς εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος. Στην περίπτωση του κ. Ψαριανού επικράτησε η ιδιότητα του βουλευτή και απεμπολήθηκε η ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Κατερίνα Βλαχοδήμου (δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της ΕΣΗΕΑ)

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα