Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση αλλά και εμπειρία

«Όταν υπάρχουν ελληνοτουρκικές διαφορές, εμείς φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» λέει, στη συνέντευξή του, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας την κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστηρίζει ότι «η Τουρκία επενδύει στην κλιμάκωση» και δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί, επιτέλους, στη χώρα μας ένας «νέος πατριωτισμός»» που σημαίνει, όπως λέει ο κ. Καραμανλής ότι εκτός των άλλων αφενός «είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» και αφετέρου «να μην τοποθετούνται τοξικά πολιτικά πρόσωπα σε ευαίσθητες υπουργικές θέσεις».

Ερωτηθείς για το έτερο εθνικό θέμα, το ζήτημα της επίλυσης με την ΠΓΔΜ, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι «αν εμμένει σε αυτή τη θέση η ΠΓΔΜ, τότε δεν μπορεί να υπάρχει κανένα περιθώριο από την πλευρά μας και τονίζει ότι η γειτονική χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή απομόνωση χάρις στο μεγάλο Όχι του Κώστα Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, που έδειξε πώς λειτουργούν οι αληθινοί ηγέτες».

Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν «περί ανανέωσης ψηφοδελτίων της ΝΔ» ο τομέαρχης της ΝΔ δηλώνει «Παν μέτρο άριστο» και εξηγεί ότι «σαφώς η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση αλλά χρειάζεται και εμπειρία», ενώ αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογραμμίζει: «Θεωρώ δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι μπροστάρης και σε αυτή την εκλογική μάχη».

Κληθείς να εξηγήσει την πρόσφατη δήλωσή του, που σχολιάστηκε, σχετικά με την σοβαρότητα της ΝΔ, ο βουλευτής Σερρών διευκρινίζει ότι «ιστορικά η ΝΔ είναι η παράταξη του μέτρου» και θυμίζει ότι «το 2009 ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ενώ ο αντίπαλός του έλεγε «λεφτά υπάρχουν»» και συμπληρώνει: «Εμείς ποτέ δεν τάξαμε τα πάντα στους πάντες και ποτέ δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια».

Τέλος, ερωτηθείς «γιατί κάποιοι ερμήνευσαν τη συγκεκριμένη αναφορά του ως μομφή κατά παλαιοτέρων ηγετών της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής απαντά σιβυλλικά: «Δεν γίνεται να λες ότι είσαι «καραμανλικός» και να πετροβολάς τη ΝΔ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα