Κώστας Ζαχαριάδης: Καθαρή έξοδος χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης

«Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά να αναζητήσει προβλήματα και παθογένειες πελατειακού κράτους και τέτοιες διαδικασίες στο Δημόσιο θα πρέπει να πάει πίσω, στα χρόνια της διακυβέρνησης του δικού του κόμματος και του άλλου παλαιού μεγάλου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση για τον Δημόσιο Τομέα, ότι είναι αποφασισμένος να γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Δεν ξέρω αν διαφεύγει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η νέα δομή της δημόσιας διοίκησης -και των γενικών γραμματέων και των ειδικών γραμματέων- είναι προϊόν συμφωνίας με τους θεσμούς και προϊόν αποκομματικοποίησης του κράτους.

Από εδώ και πέρα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα -αυτό που κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και οι γ.γ. των υπουργείων θα επιλέγονται από μια δεξαμενή στελεχών και δεν θα αλλάζουν κάθε φορά που θα αλλάζει η κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει ώστε να εξυγιάνει «υπαρκτές στρεβλώσεις και παθογένειες που έρχονται από πάρα πολύ παλιά».

Θετική η στάση των Βενιζέλου, Μπακογιάννη για την αναδοχή

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή και κληθείς να σχολιάσει τη θέση του κ. Βενιζέλου και της κ. Μπακογιάννη υπέρ της δυνατότητας αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητο «να υπάρχουν και στην Ελλάδα (όπως στην Ευρώπη) πολιτικοί που για κάποια αυτονόητα πράγματα θα έχουν αυτή την άποψη», εξήγησε ότι δεν κάνει «κανενός είδους άνοιγμα» και υπογράμμισε πως η στάση των δύο πολιτικών «είναι απολύτως θετική διότι διαχειρίζεται αυτά τα ζητήματα από θέση αρχής».

«Αυτά τα οποία είναι νομικό και θεσμικό κεκτημένο στην Ευρώπη εδώ και 20,30 και 50 χρόνια, κάποια στιγμή πρέπει να τα κάνει κάποιος και στην Ελλάδα. Κακώς δεν τα έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, κακώς δεν τα έκανε τόσα χρόνια η Νέα Δημοκρατία, ήρθε η ώρα σε αυτό το επίπεδο του θεσμικού εκσυγχρονισμού κάποιος να τραβήξει το κορδόνι και να μπορέσει να ανάψει η λάμπα με το φως. Αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό καλό θα είναι να βρει και μία ευρεία συμπαράταξη και από άλλα κόμματα και από άλλα πρόσωπα» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις διμοιρίες που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στη Μυτιλήνη, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Όταν ο πρωθυπουργός και το επιτελείο των υπουργών που τον συνοδεύουν για να συμμετέχουν στο αναπτυξιακό συνέδριο πηγαίνει στη Ρόδο μας χρεώνουν διακοπές, όταν πηγαίνει στη Μυτιλήνη μας χρεώνουν αστυνομοκρατία. Κάποιες δικαιολογίες είναι πιο πετυχημένες, κάποιες πιο αστείες. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα».

Τόνισε ακόμα ότι «κάποιοι είχαν παίξει τα ρέστα τους στο να ματαιωθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη» αλλά «αυτά τα σχέδια ναυάγησαν λέγοντας υπερβολικά πράγματα και πράγματα τα οποία δεν βασίζονται σε πολιτικά επιχειρήματα για να κάνουν σοβαρή αντιπαράθεση».

Στόχος η καθαρή έξοδος χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας πως «πρώτος και απόλυτος στόχος είναι να μπορέσει να πετύχει η χώρα την καθαρή έξοδο, χωρίς πιστοληπτικές γραμμές στήριξης, χωρίς εξαρτήσεις, βεβαίως με έναν αυστηρό έλεγχο για να διασφαλίσουμε απέναντι σε όλους ότι αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τα υπέρογκα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη δεν θα ξαναγίνουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα