Κύπρος: Λύπη και ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις

Λύπη και ανησυχία για τη χθεσινή αρνητική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εξέφρασε το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ ύστερα από σημερινή συνεδρία του κατά την οποία εξέτασε την κατάσταση.
Σε ανακοίνωση του, το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να βρουν τρόπους να ξεπεραστούν τα προβλήματα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Τονίζει ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε διάφορα θέματα και ότι επιβάλλεται η ολοκλήρωση της προσπάθειας.
Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ σημειώνει περαιτέρω ότι ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές είναι και το ότι η λύση ρητώς θα αποκλείει την ένωση, τη διχοτόμηση και την απόσχιση.
Το ΑΚΕΛ δηλώνει παρόν στον κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για λύση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας του κόμματος είχε σήμερα συναντήσεις στα κατεχόμενα με κόμματα και παράγοντες της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα