Κύπρος: Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών

Αύριο Κυριακή (28/1) 550.876 ψηφοφόροι μεταξύ των οποίων 657 Τουρκοκύπριοι εκλογείς και 283 εγκλωβισμένοι θα καθορίσουν ποιοι 2 από τους 9 υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το proedrikeslive.sigmalive.com, πρωταγωνιστές των Προεδρικών εκλογών είναι οι 5 βασικοί υποψήφιοι, Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου όπως επίσης και οι 4 εναλλακτικοί υποψήφιοι Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Μιχάλης Μηνά και Ανδρέας Ευστρατίου.

Αύριο, όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 7 ακριβώς θα σημάνουν και την έναρξη της ψηφοφορίας η οποία θα διακοπεί στις 12 το μεσημέρι, για διάλειμμα μιας ώρας. Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει η ώρα 1 και θα λήξει στις 6:00 το απόγευμα.

Δεδομένου ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά αναμένεται ότι γύρω στις 6:30 αύριο το απόγευμα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, από τα μικρά σε αριθμούς εκλογέων εκλογικά κέντρα, ενώ γύρω στις 8:30 αύριο το βράδυ αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 1,122 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κατάρ, στο Μπαχρέιν, στη Σαουδική Αραβία, στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Σουηδία, στη Τσεχία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν επίσης και στις Κεντρικές Φυλακές.

Εάν κανένας από τους υποψήφιους δεν εξασφαλίσει πέραν του 50% των εγκύρων ψήφων, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος εκλογών, μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, την επόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα