Κύπρος: Ανακοινώθηκε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Νέα και παλαιά πρόσωπα περιλαμβάνει το Υπουργικό Συμβούλιο του επανεκλεγέντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του οποίου η σύνθεση ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει, όπως είχε γνωστοποιήσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μέχρι τώρα κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είναι διπλωμάτης καριέρας.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι υπουργοί Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου και ο υφυπουργός Προεδρίας Βασίλης Πάλμας. Μετακινείται από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Καδής.

Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Κώστας Χαμπιαούρης. Ο νέος υπουργός γεννήθηκε στην Έμπα της Πάφου το 1963. Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας, απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας. Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Fulbright στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη. Είναι προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών. Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Νέος είναι και ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, δικηγόρος- Νομικός Σύμβουλος, ιδρυτικός συνέταιρος και διευθυντής σε Δικηγορικό Γραφείο. Πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για απόκτηση άδειας άσκησης Δικηγορίας. Επίσης, διετέλεσε καθηγητής Ποινικού δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

-Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης

-Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

-Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης

-Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης

-Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, γενική διευθύντρια της Βουλής.

-Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

-Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

-Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

-Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

-Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου

-Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας

Επίσης , συστάθηκε υφυπουργείο Ναυτιλίας , το οποίο αναλαμβάνει η κυρία , Νατάσα Πηλείδου

-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου

Επίσης , ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε τους ακόλουθους διορισμούς:

-Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου.

-Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Επαναδιορίστηκαν ο Προεδρικός Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, 2018.

Από το Προεδρικό αποχωρεί ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη, Μιχάλης Σοφοκλέους, εξέλιξη που, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αποτελεί «έκπληξη, καθώς ήταν το πρόσωπο, που χειρίστηκε τη σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος του κ. Αναστασιάδη και σήκωσε με επιτυχία το βάρος της εκπροσώπησης του σε τηλεοπτικές συζητήσεις».

Το Προεδρικό αποχαιρετά και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του Twitter. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα