Κύκλοι της ΤτΕ διαψεύδουν ότι παρακάμπτονται τα capital controls

Τις αναφορές δημοσιευμάτων σχετικά με την παράκαμψη των capital controls και τις μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, διαψεύδουν κύκλοι προσκείμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΤτΕ παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την ορθή τήρηση της νομοθεσίας.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα της νομοθεσίας που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και της αρμοδιότητάς της για την επιβολή κυρώσεων στις τράπεζες που δεν συμμορφώνονται με το ισχύον καθεστώς, αποστέλλει στον εισαγγελέα τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις παραβάσεων.

Η νομοθεσία που διέπει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ορίζει με μεγάλη σαφήνεια τις προϋποθέσεις μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Οι προληπτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί, από την πρώτη ημέρα επιβολής των περιορισμών, ενεργούν για την πιστή τήρηση των σχετικών διατάξεων, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παράκαμψη των capital controls, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα