Κύκλοι της Εκκλησίας: Επιτίθενται στον Αρχιεπίσκοπο όσοι τον επαινούσαν

Για επιθέσεις και επικρίσεις από τους ίδιους Ιεράρχες που προηγουμένως συνέχαιραν τον Ιερώνυμο για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον Αλ. Τσίπρα για το μισθολογικό των ιερέων και την εκκλησιαστική περιουσία, κάνουν λόγο κύκλοι της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους στην ομιλία του κατά την ταραχώδη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους Ιεράρχες αποκάλυψε για τα παραπάνω, λέγοντας ότι πριν συνέλθει η Ιερά Σύνοδος, συνομίλησε με ορισμένους ιαρχιερείς για το θέμα, τους ανακοίνωσε το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον πρωθυπουργό και όσοι των συνεχάρησαν.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, ένας εξ αυτών του είπε στο αυτί «συγχαρητήρια, αυτό μόνον εσύ μπορούσες να το καταφέρεις». Δυστυχώς ήταν ένας εξ αυτών που σήμερα διαμαρτύρεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου, υποστήριξαν

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις μετά την ομόφωνη απόρριψη από την Ιερά Σύνοδο της Συμφωνίας Εκκλησίας-Κράτους. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αρνήθηκαν να συναινέσουν στην απόλυση των κληρικών από το ελληνικό δημόσιο, παρά τη συνέχιση της μισθοδότησής τους από τα κρατικά ταμεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα