Κύκλοι της διαπλοκής θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας,δηλώνει ο Ν. Τόσκας

Για κύκλους οι οποίοι απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της χώρας έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την επίθεση με μολότωφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έξεφρασε την άποψη ότι υπάρχουν συμφέροντα διαπλοκής που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν ξέρετε και κοινά συμφέροντα. Υπάρχουν κοινά συμφέροντα, όπως είπα διαπλοκής, που μπορεί να βάζουν αυτούς τους αφελείς ή πονηρούς. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και δεν το κρύβουν» δήλωσε ο κ. Τόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντυξη

Σε ερώτηση για το αν έχει στοιχεία ο κ. Τόσκας απάντησε, δε, ότι «δεν μιλάω τυχαία και εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις με στοιχεία που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει και κάτι που ενώνει όλους αυτούς. Υπάρχει το κοινό συμφέρον, την αποσταθεροποίηση της χώρας, την αποτυχία της αξιολόγησης, για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και έχουν μιλήσει αρκετοί κύκλοι και πολιτικών χώρων».

Ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε και για την ανθρωπογεωγραφία των «μπαχαλάκηδων» απαντώντας στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ότι «συνήθως είναι μεσοαστικά και της ανώτερης κοινωνικής τάξης από πλευράς οικονομικής δύναμης» ενώ σε άλλο σημείο είπε για τους 37 προσαχθέντες για την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ – που αφέθησαν όλοι ελεύθεροι – πως «από ότι μαθαίνω οι περισσότεροι προέρχονται όχι από εργατικές περιοχές».

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα όπως αυτή που σημειώθηκε την Κυριακή στο σταθμό του ΗΣΑΠ, «Ειρήνη», ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα» αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι «τα ακυρωτικά μηχανήματα είναι γύρω στις 6.000. Έχουν καταστραφεί γύρω στα 80 και είναι ασφαλισμένα έτσι κι αλλιώς από ό,τι μαθαίνω από το Υπουργείο Μεταφορών. Δεν σημαίνει ότι καλώς γίνονται. Και έχει απλωθεί ένα τεράστιο δίκτυο αστυνομικών για την προστασία όλων αυτών των μηχανημάτων. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να φυλαχτούν όλα αυτά, αλλά κοιτάζουμε να βρούμε αυτούς τους οποίους κάνουν τις καταστροφές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα