Κόντρες Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Ώρας αποφάσεων

Οι αντιθέσεις για τον τρόπο συνεργασίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ώρας Αποφάσεων των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται αμείωτες και με τα σημερινά δεδομένα αγεφύρωτες με τις δύο πλευρές να εξετάζουν τα επόμενα βήματά τους.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επαναλαμβάνουν ότι οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους αλλά με διατήρηση της αυτονομίας, στην πορεία προς το Συνέδριο που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο.

Οι αποφάσεις για τη διαδικασία και τη συγκρότηση των επιτροπών, που θα ετοιμάσουν τα κείμενα των θέσεων και του προγράμματος, πρόκειται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία προγραμματίζεται συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Θανάση Θεοχαρόπουλου και της συντονιστικής γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών.

Θέμα επανεκλογής στην ηγεσία της Φώφης Γεννηματά δεν τίθεται υπάρχουν ωστόσο διαφωνίες για τον τρόπο που θα οριστούν οι σύνεδροι, για την εκλογή ή όχι από το Συνέδριο κεντρικού οργάνου που θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, για το αν θα αλλάξουν τα σύμβολα, ακόμη και για το αν θα παραμείνει ή όχι η ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Απ’ την άλλη πλευρά οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης με τη συνδρομή των Γιάννη Δατσέρη και Γιάννη Μεϊμάρογλου επιμένουν στη θέση τους ότι ο ευρύτερος χώρος της Κεντροαριστεράς πρέπει να εκπροσωπηθεί από νέο και ενιαίο κομματικό φορέα, δεν αποδέχονται το σχέδιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη διεξαγωγή συνεδρίου χωρίς να εγκρίνει θέσεις, καταστατικό και πρόγραμμα, και κυρίως επιμένουν να εκλεγεί η ηγεσία με ανοιχτές διαδικασίες από τη βάση.

Οι ζυμώσεις παρά τα διαφαινόμενα αδιέξοδα συνεχίζονται πάντως με την Ώρα των αποφάσεων να ρίχνει γέφυρες και στο Ποτάμι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα