Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με φόντο τη (μη) σύλληψη της Ζαχαράκη

Σε μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξελίχθηκε η πολιτική κόντρα μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη και του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, μετά την απόφαση του δεύτερου να καταθέσει μήνυση εναντίον του στελέχους της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οπότε εξάλειψε ο κίνδυνος σύλληψης της κ. Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, παρέμειναν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αστυνομικοί πήγαν το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΝΔ να συλλάβουν την κυρία Ζαχαράκη αλλά δεν την βρήκαν εκεί. Έδωσαν μάλιστα εντολή στους αστυνομικούς φρουρούς των γραφείων να την συλλάβουν.

Κατά τις 9 το βράδυ η κ. Ζαχαράκη που δεν είναι βουλευτής, επομένως δεν έχει ασυλία, πήγε στα γραφεία και έκτοτε ξεκίνησε ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, χωρίς να συλληφθεί αποχώρησε, πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας με τη συνοδεία του Κωστή Χατζηδάκη και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων που την περίμεναν έξω από το κτίριο η Σοφία Ζαχαράκη έδωσε μια λιτή απάντηση πως «έχει βγει ανακοίνωση του κόμματος» και πως «για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων και εκατέρωθεν πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση της μήνυσης του Κώστα Βαξεβάνη στη Σοφία Ζαχαράκη.

Αρχικά, η ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ζητήσει τη σύλληψή της.

«Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ, που έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

«Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος, όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν», κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε και με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια» ήταν η απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση», κατέληξε.

Λίγο μετά με νέα ανακοίνωσή της αργά το βράδυ, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον βραχίονα λάσπης της κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα