Κόντρα Λοβέρδου-Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

ξληλξκΣφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή το θέμα του νόμου των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Λοβέρδος για ακόμη μία φορά χαρακτήρισε τον κύριο Παππά «υπουργό προπαγάνδας, που παραβιάζει και αλλοιώνει την πραγματικότητα». «Δίνετε εξετάσεις σε κάποιους που θέλουν να χαρούν με την τοποθέτηση σας», τού απάντησε ο υπουργός επικρατείας, ενώ κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι «στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών πέφτει σε συνεχείς γκάφες και πατάει πεπονόφλουδες».

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι «το πλάνο της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών προχωράει κανονικά και στις 14 Ιουλίου θα περάσουμε στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επιστολή του Ευρωπαίου επιτρόπου για το τηλεοπτικό φάσμα ο κ. Παππάς είπε ότι «όσοι βιάστηκαν να την συνδέσουν με το θέμα των αδειών έπεσαν έξω καθώς η Κομισιόν με αναφορά της ξεκαθάρισε ότι αυτή επιστολή δεν έχει σχέση με το θέμα των αδειών».

Αντιθέτως ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι «η επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου σχετίζεται άμεσα με το θέμα των τεσσάρων αδειών που θέλει να δώσει η κυβέρνηση». «Γίνεται σαφές ότι με την επιστολή Έτινγκερ, παρεμβαίνετε αυθαίρετα καθορίζοντας μόνον 4 άδειες και παραβιάζετε την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών. Δεν μιλάω αυθαίρετα αλλά συγκεκριμένα και ο αριθμός των αδειών που έχετε ορίσει είναι αυθαίρετος Όταν η επιτροπή τηλεπικοινωνιών έχει δηλώσει δια του πρόεδρου της ότι είναι δυνατόν να αδειοδοτηθούν ακόμη και 10 τηλεοπτικοί σταθμοί», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα