Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις «δηλώσεις» Πάιατ για Νοvartis

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τ. Πάιατ (φωτο) κατά τη συνάντηση που ερίχε σήμερα με τον Κ. Μητσοτάκη.

Η ΝΔ νωρίτερα με ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τ. Πάιατ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο λίγο αργότερα κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα, τόνισαν οι κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα