Κόντρα ΔΗ.ΣΥ και κυβέρνησης στη Βουλή για το Noor 1 και τον Π. Καμμένο

Ο  αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός σε επίκαιρη ερώτηση του Θόδωρου Παπαθεοδώρου,  επικαλέστηκε τους δείκτες του χρηματιστηρίου, το ύψος της ανεργίας, τις μαρτυρίες του Μαρτίνη, την υπόθεση Νοβάρτις, και τα θαλασσοδάνεια των κομμάτωνεπιχειρώντας ,να στείλει την μπάλα στην εξέδρα σε ό,τι αφορά την υπόθεση Καμμένου. 

Οι εν λόγω αναφορές μάλιστα στο τέλος της τοποθέτησης του κ. Σαντορινιού για το “success story” της κυβέρνησης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος του είπε “ανταγωνίζεσαι το Νίκο Παππά σε μαύρη προπαγάνδα, θρασίμι, ε θρασίμι, άντε να πας στο βούρκο σου”!

Κι όλα αυτά μπροστά στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ο οποίος απάντησε στη συνέχεια σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Κεγκέρογλου και Λοβέρδου.

Η ένταση ανέβηκε στα ύψη όταν ο κ. Σαντορινιός που ρωτήθηκε από τον Θ. Παπαθεοδώρου για το εάν θα διατάξει ΕΔΕ σε ό,τι αφορά τον αξιωματικό του Λιμενικού που φέρεται να πίεζε τον ισοβίτη  Γιαννουσάκη του Noor1, δεν έδινε συγκεκριμένη απάντηση.

“Δική σας δουλειά είναι η πειθαρχική διαδικασία” τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ. “Γιατί ο κ. Γιαννουσάκης καταθέτει ότι εκβιαζόταν από τον κ. Χριστοφορίδη, και όλες οι καταθέσεις του έχουν διαρρεύσει από τον  Π. Χριστοφορίδη, αυτούσιες. Και  καταλήγει προφανώς ότι εκείνος την έδωσε στον κ. Καμμένο. Όταν ακούτε  ότι διαρρέει καταθέσεις το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να διατάξετε πειθαρχικά μέτρα. Φαίνεται πως είναι διαμεσολαβητής συμφερόντων,  ο ίδιος φαίνεται να έχει σχέσεις και επαφές με τον Καμμένο τόσο δια ζώσης όσο και με sms. Από τις 16η Μαίου ο Γιαννουσάκης έκανε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και λέει ότι εκβιάζεται από τον Χριστοφορίδη. Εσάς ποιά είναι η αντίδραση σας; Το ερώτημα είναι  ποιός σας κρατάει να ξεκινήσετε έρευνα  σε προκαταρκτικό επίπεδο, Η αδράνεια του δικού σας υπουργείου σας συμπεριλαμβάνει σε όλους αυτούς που ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε. Από πότε γνώριζε το υπουργείο την παράνομη δραστηριότητα του εν λόγω υπαξιωματικού; Εχουμε το αδίκημα, κατάχρησης εξουσίας σε κακουργηματικό επίπεδο”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός στη συνέχεια επιτέθηκε στον ερωτώντα βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου λέγοντας “βλέπω και λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η Ελληνική Ακτοφυλακή στέλεχος της οποίας είναι και ο άνθρωπος που κατηγορείτε. Δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί. Μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας και όσα είπε ο Μαρτίνης για τους υπουργούς σας και όσα προκύπτουν για Παπαντωνίου η ενασχόλησή σας είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα. Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχετε πρόβλημα για το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου”.

Στην συνέχεια κι ενώ ακολούθησε η υψηλών τόνων παρέμβαση Κεγκέρογλου (άντε να πας στο βούρκο σου θρασίμι) ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τους βουλευτές ότι “φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια της πολιτείας να βρει ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε την μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον”.

Για να προκαλέσει νέα έκρηξη Κεκέρογλου ο οποίος είπε “εσείς είστε κανονικός υπουργός προπαγάνδας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα