Κόντε: Με τον Αβραμόπουλο υπάρχουν κοινές ευαισθησίες

Στην σημερινή του συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφέρθηκε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα στον επίτροπο Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι Έλληνας, χρημάτισε και υπουργός, και η χώρα του αντιμετώπισε το μεταναστευτικό μόνον με τις δυνάμεις της. Είναι κάτι που μας κάνει να έχουμε σημαντικές κοινές ευαισθησίες”, δήλωσε.

Από τη μεριά του, απαντώντας, πάντα, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι προσέθεσε: “Έχω ζήσει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Αλλά με τον επίτροπο Αβραμόπουλο έχουμε άμεση επικοινωνία, και με μηνύματα sms. Στο πλαίσιο αυτό, φάνηκα και άτολμος απέναντί του, κατά την πρόσφατη ήττα της Μίλαν στον Πειραιά. Πέρα από τα αστεία, όμως, όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, στέλνεις ένα μήνυμα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και η απάντηση είναι άμεση. Άλλοι εξαφανίσθηκαν και δεν κατέστη δυνατό να τους γνωρίσουμε”.

Σε ό,τι αφορά το γενικότερο αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τόσο ο Τζουζέπε Κόντε, όσο και ο Ματέο Σαλβίνι τόνισαν ότι η Ιταλία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην αναδιανομή 670 μεταναστών και προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ιταλία. “Για το μεταναστευτικό, χρειάζεται ένα δομικό, μόνιμο σύστημα, με γνώμονα την αμοιβαιότητα”, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

“Είμαι ικανοποιημένος από τα όσα είπαμε και διάβασα το tweet του επιτρόπου Αβραμόπουλου μετά τη σημερινή συνάντησή μας. Τώρα περιμένουμε, από την Ευρώπη, τις αναγκαίες, συγκεκριμένες κινήσεις”, ολοκλήρωσε ο Ματέο Σαλβίνι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα