Κόλαφος στον Τραμπ: Ο ΟΗΕ απέρριψε την απόφαση για την Ιερουσαλήμ

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε κατά μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις ΗΠΑ για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, 128 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου και 9 κατά, ενώ 35 αποφάσισαν να απέχουν.
Εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών του σχεδίου απόφασης που καλεί τις ΗΠΑ να ακυρώσουν την απόφασή τους να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Αυτή η ψηφοφορία είναι μια νίκη για την Παλαιστίνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμπάς Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας στον ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή φόρουμ να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να εγκαθιδρύσουμε το παλαιστινιακό μας κράτος με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι είχε ξεκαθαρίσει ότι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Ουάσινγκτον θα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές, καθώς η Χέιλι σημείωσε με νόημα ότι θα «θυμάται» τις χώρες που δεν έδειξαν «σεβασμό» στις ΗΠΑ.
Ενδιαφέρον έχει η στάση του Καναδά, ο εκπρόσωπος του οποίου προτίμησε να απέχει από την ψηφοφορία, παρότι οι Παλαιστίνιοι θεωρούσαν ότι θα στήριζε τις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα