Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τις 4 Φλεβάρη

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής στην Αθήνα.

 Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην εκδηλωθούν περιστατικά βίας, καθώς ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία πρόκειται να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο με την ευκαιρία να εξαπολύσουν φασιστικά πογκρόμ, ενώ την ίδια ώρα αντιφασιστικές συλλογικότητες, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι και αριστερές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στα προπύλαια ενάντια στα εθνικιστικά – μιλιταριστικά κινήματα,  τον φασισμό και τις παρακρατικές οργανώσεις.
Σημειώνεται πως ακροδεξιές ομάδες στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έκαναν μια αποτυχημένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο ‘Σχολείο’ και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.
Η Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή καθ′ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ τα μέτρα θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο με τη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή για τα Ίμια και τη Μακεδονία στη συμβολή της λεωφόρου Μεσογείων και Κατεχάκη, όπου την ίδια ώρα θα υπάρξει αντισυγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, αλληλέγγυες/αλληλέγγυους και αριστερές οργανώσεις.

Επίφοβες, όμως, θεωρούνται και οι προηγούμενες ημέρες. Όσον αφορά στο συλλαλητήριο της Κυριακής,  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι όσο πιο ογκώδης είναι μία συγκέντρωση, τόσο μεγαλύτερος «χώρος» δίνεται σε ακροδεξιούς να δράσουν εναντίον μεταναστών και πολιτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα