Κόκκαλης (ΑΝΕΛ): Η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Απριλίου

Θετική εικόνα για τη πορεία της διαπραγμάτευσης παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής, σε συνέντευξή του στον Σκάι, εξέφρασε την αισιοδοξία του «ότι θα κλείσει η αξιολόγηση με συμβιβασμούς μεν, οι οποίοι θα είναι επωφελείς».

«Η αξιολόγηση -προσωπική μου άποψη- είναι ότι θα κλείσει εντός του Απριλίου και θα ψηφιστούν ενιαία και μέτρα και αντίμετρα» συνέχισε ο κ. Κόκκαλης.

«Έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία πρέπει να επιδείξει υπεύθυνη εθνική στάση» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των ΑΝΕΛ και υποστήριξε ότι «δεν βοηθάει η λέξη εκλογές».

«Έχουμε χρόνο να αντιδικήσουμε τα κόμματα, όταν ο υποψήφιος επενδυτής ακούει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να ζητά εκλογές, πώς θα έρθουν επενδυτές;» συνέχισε.

Κατά την άποψη του κ. Κόκκαλη «μαζί με τα μέτρα θα υπάρξουν και αντίμετρα.
Μην υπερτονίζεται μόνο το ένα…».
Στο ερώτημα ποια θα είναι τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα αντισταθμίσουν τις απώλειες από την νέα «αφαίμαξη», ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε: «Αντίμετρα όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Εις ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Κόκκαλης των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι έρχεται νέα μείωση των συντάξεων αλλά προσπάθησε να ξεφύγει λέγοντας: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα πόσο θα είναι η μείωση της ποσοτικής διαφοράς για συγκεκριμένους συνταξιούχους».

«Τα μέτρα θα έρθουν μαζί με τη μείωση του ελληνικού χρέους. Θέτουμε ως όρο να εφαρμοστεί μαζί με τα μέτρα και η ρύθμιση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των ΑΝΕΛ σε μια προφανή προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι για όσα νέα χαράτσια έρχονται να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους.

Μάλιστα, ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε και ικανοποιημένος για τη συμφωνία που -όπως είπε- θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο. «Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι. Ζητήσαμε όμως από τους αρμόδιους υπουργούς στο σχέδιο νόμου που θα έρθει να είναι σαφέστατα προσδιορισμένα τα αντίμετρα» είπε ο κ. Κόκκαλης από το συμπολιτευόμενο κόμμα των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα